VoIP: Voice over Internet Protocol

///VoIP: Voice over Internet Protocol
VoIP: Voice over Internet Protocol2017-07-03T12:52:09+00:00

Bij Voice over Internet Protocol (VoIP) wordt het internet of een ander netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden van spraak- en data samen te voegen. Er is nog slechts één infrastructuur nodig. De kwaliteit is tegenwoordig niet meer te onderscheiden van traditionele telefonie. Gebruik van VoIP is een veel gebruikte verbinding binnen allerlei soorten bedrijven.

Flexibiliteit

Een groot voordeel is ook de flexibiliteit. Hierdoor is het mogelijk om één telefooncentrale te gebruiken voor meerdere vestigingen.  Alle toestellen binnen de verschillende vestigingen zijn met een intern toestelnummer te kiezen en naar al deze toestellen kunnen gesprekken worden doorverbonden. Gesprekken tussen de vestigingen (dus ook gesprekken die u van de ene naar de andere vestiging doorverbindt zijn gratis.

Hosted voice

Een andere mogelijkheid die VoIP biedt is het extern laten beheren van uw telefooncentrale. Het is mogelijk uw centrale in een beheerde en geconditioneerde omgeving te plaatsen zoals ons eigen datacentrum. Wij bieden een veilige omgeving voor uw centrale met directe toegang voor onze monteurs voor snelle actie bij wijzigingen of storing. U behoudt uiteraard alle controle via uw online beheertool om zelf aanpassingen in de centrale te maken zoals routing en messaging.
Benieuwd naar de voordelen voor uw bedrijf? neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.