TCA Telecom & IT zal voor de komende 5 jaar de telecom en IT gaan verzorgen voor Dorenbos Vervoersmanagement.

Beweegreden is een ICT-aanbesteding die werd uitgegeven naar aanleiding van het samengaan van Vervoersmanagement Noord-Nederland (VMNN) met Taxi Dorenbos. TCA kwam hierbij het beste uit de bus. TCA leverde de afgelopen 10 jaar al ICT-diensten aan VMNN.

Taxibedrijf Taxi Dorenbos, dat operationeel is in Noord Nederland, en de Asser taxicentrale VMNN, zijn samengegaan onder de naam Dorenbos vervoersmanagement. ICT-dienstverlener TCA Telecom & IT, dat onder TCA Group valt, gaat voor het nieuwe taxibedrijf de ICT verzorgen. TCA is van alle offerte-aanvragen van Dorenbos Vervoersmanagement het hoogst beoordeeld. De keuze om de ICT uit te besteden aan TCA is volgens de Noord-Nederlandse vervoersorganisatie doordacht. Met name door de nadruk die TCA legt op de veiligheid van gegevens, de continuïteit van het netwerk en de flexibiliteit van de diensten is TCA aangenomen als ICT-leverancier, laat Dorenbos weten.
Albert Spanjer, Directeur van TCA Group: “Door onze jarenlange samenwerking met VMNN vóór de overname, waren wij goed in staat in te schatten wat Dorenbos Vervoersmanagement nodig had. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een goedwerkende telefoniekoppeling met de taxi-applicaties gemakkelijk ontwikkelen en implementeren. Dit is onmisbaar om het werk van onder andere de chauffeurs en de planners soepel te laten verlopen.”

Beide organisaties kijken uit naar de samenwerking, die voornamelijk in het belang van de vervoersveiligheid, service en vervoerscomfort zal staan voor de toekomstige passagiers van Dorenbos Vervoersmanagement. “Met een telecom en IT aansturing dat op hoog niveau functioneert kunnen wij onze klanten, maar ook medewerkers meer garanties en zekerheid bieden. TCA ondersteunt onze moderne centrale en geavanceerde planningssystemen door middel van het inzetten van slimme ICT-oplossingen.” Aldus Bert Jakobs, directeur Dorenbos Vervoersmanagement.

over Dorenbos Vervoersmanagement